Balans i livet

Hur skulle ditt liv se ut om du hade fullständig balans i ditt liv, hur skulle det kännas?

Ett balanserat liv innebär att vårda, odla och lyfta fram olika delar av sin inre och yttre värld. Det som du medvetet ger fokus och uppmärksamhet på det kommer att expandera. Fokusera över tid på stress och du är snart en stressad individ som har svårt att somna på kvällen.
Fokusera på kärlek, och du kommer inom en viss tid känna större kärlek till din omgivning. Ägna dig fokuserat åt hälsa, tänk hälsa, träna och fokusera på att må bra, ät med tanke på att maten är bra för din hälsa så kommer hela ditt inre inte att kunna undgå att röra sig mot ett friskare liv, friskare tanke, friskare kropp, friskare sinne och friskare syre i lungorna.

Ett perspektiv på balans är ett hälsoperspektiv på hela vår tillvaro.
Ett Sunt Inre genom att själv växa som människa och lära sig något nytt och utveckla sig själv och ge stimulans av intellektet.
En Sund Kropp genom att inte bara ha frånvaro av sjukdom utan, vakna pigg och ha energi hela dagen till att utföra de ändamål för just den dagen och umgås med de som är viktiga för oss.
En Sund Familj genom att vårda relationer med familj och vänner så att de är kärleksfulla, fulla av ömsesidigt utbyte och grogrund för växande som människa.
En Sund Ekonomi genom att undvika skulder som tär på humöret, möjlighet att unna sig ett gott liv, utrymme för både kortsiktig och långsiktigh planering.
Ett Sunt Samhälle genom att se sig själv som en del i ett större sammanhang och att bidra till att göra detta sammanhang bättre, livfullare och generösare.

Jag har idag tillbringat min dag med träning och umgänge med min familj. Just nu tillbringar jag lite tid i hängmattan i väntan på ytterligare ett träningspass. Tror det får bli en bit mat innan det för att orka. Ta hand om er därute och se om ni finner er balans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *